Version 2.0

Jenni Laxén funderar på allt och inget, samtidigt som hon skriver om hur det känns att vara sjuk i leukemi och hur det är att komma tillbaka till "verkligheten".
Header

Jag har svaret

21.04.2014 16:16 | Skriven av Jenni Laxén i Okategoriserade

”Vem ska trösta Knyttet?” undrade jag. I min ensamhet i nattens mörker på sjukhuset. Då allt känns extra jobbigt och man nästan blir lite mörkrädd. Inte mörkrädd som ett barn, men rädd för tankarna som kommer krypande i nattens tystnad. Då ingen kommer och avbryter en och drar upp en ur dessa jobbiga, och oftast inte helt realistiska, tankar.

Men nu har jag har svaret på frågan- alla ska trösta Knyttet! Det otroliga stöd och den kärlek som både min familj, mina vänner, men även mer eller mindre okända människor visat mig efter blogginlägget, har överrumplat mig. Att det är så många som bryr sig och hör av sig! Som peppar mig och skickar positiv energi, kämpakramar, skratt, tårar, empati, mat, pussar och ömhet. Jag skall aldrig känna mig emsammast i världen mera. Hur skulle jag kunna göra det? Med en så enorm och aktiv hejarklack? Näe!

Nästa gång jag ligger där i sjukhussängen och det är dags att släcka lamporna och mörkret lägger sig över rummet, då ska jag tänka på alla er härliga, underbara människor som bara vill mig väl. Då kommer den där skyddande konkongen att bildas, men nu får jag inte klaustrofobi och känner att den kväver mig, utan den lägger sig under mig, som en skyddande vagga och jag kan somna i lugn och ro, utan att behöva få obehag eller vara rädd för nattens mörka timmar. Jag är skyddad och ni håller alla mig om ryggen och stöttar mig genom nattens mörker. Men även genom dagens ljus. Alltid. Hela tiden.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

6 svar

 • anna Kolster says:

  Kämpa på Jenni! Tänker på dig och skickar kramar och styrka:)

 • Linda says:

  Styrkekramar till dej världens bästa Jenni!

 • Maria says:

  Kämpa på! Jag beundrar din styrka! Stor kram

 • Naccu says:

  Hej Jenni! Jag blev ledsen när jag hörde vad som hänt, det är inte rätt! Du är också i mina tankar och jag önskar så att du blir frisk igen! Kram!

 • Pia says:

  Här är en till okänd bloggläsare. Du har imponerat på mig och inspirerat mig med dina texter, med din positivitet, din styrka. Att du igen en gång ska måsta kämpa känns fel och orättvist och jag kan också bara önska dig allt det bästa, att vinden äntligen vänder! Glöm inte vilken styrka och kraft du har! Din positivitet kommer att hjälpa dig att orka kämpa! Du är i mina tankar, fast vi inte känner varandra.

 • Mia says:

  Här är ännu en som inte känner dig men beundrar din styrka och kämparanda, lider med dig i dina tankar om ensamhet och rädsla för framtiden. Livet är verkligen inte rättvist, jag önskar dig allt gott i fortsättningen!