Version 2.0

Jenni Laxén funderar på allt och inget, samtidigt som hon skriver om hur det känns att vara sjuk i leukemi och hur det är att komma tillbaka till "verkligheten".
Header

Måndagsexemplar?

25.05.2014 14:09 | Skriven av Jenni Laxén i Okategoriserade

Jag undrar om jag är en produkt för andra sorteringen (kakkoslaatu)? En glasvas från Iittala som inte duger att säljas till fullt pris, så man säljer dem till rabatterat pris direkt från början.

Eller kanske ett måndgsexemplar från en bilfabrik, där alla är trötta på måndag morgon och en massa små grejs som kan gå fel, går fel. Just pga av att det är måndag. Ingens favoritdag.

Måndagsexemplar kommer med fel och brister och måste repareras med jämna mellanrum. Mycket oftare än kollegerna som gjorts under resten av veckan. De exemplaren vet bara inte vilken tur de har att inte ha blivit ihopsnickrade en måndag. De får köra på utan att alltför ofta måsta tas in på check och reparation och i värsta fall helombyte av inredningen. De flesta måndagsexemplaren är redan vana vid detta, men tycker ändå kanske inte att det sist och slutligen är så roligt, men skulle iofs aldrig önska någon av de andra produkterna samma öde. För det är inte speciellt roligt att vara ett måndagsexemplar. Även om åtminstone detta exemplar gör sitt bästa att se positivt framåt och hoppas på att bilservicen än en gång klarar av att få bort all smuts och rost från plåten och fixa motorns innersta väsen, så att exemplaret kan köra vidare i många, många kilometer till!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar